Wednesday, September 22, 2010

Warm up

Posted by Iza Faizah at 10:13 PM 2 comments
Raya yang gila. Naik berkilo2.
Later baru nak cerita panjang2.
Just a nice quote for us..

The Fan said - Be cool. 
The Roof said - Aim high. 
The Window said - See the world. 
The Clock said - Every minute is precious. 
The Mirror said - Reflect before you act. 
The Door said - Push hard for your goals.
And don't forget, the Carpet said - Kneel down & pray. 

Saturday, September 4, 2010

Translate yang failed

Posted by Iza Faizah at 3:33 AM 6 comments
Bila aku menangis,kau kesat airmataku
Bila aku keliru, kau tenangkan fikiranku
Aku jual jiwa, kau beli dan bagi aku semula
Kau pegang aku dan kembalikan maruah aku
Apa cara sekalipun kau perlukan aku

Kau beri aku kekuatan untuk berdiri sendiri sekali lagi
Untuk hadapi dunia yang aku tidak mampu hadapi lagi
Kau letakkan aku di tempat yang tinggi
terlalu tinggi sehingga hampir aku nampak keabadian
kau perlukan aku..

aku tidak percaya itu kau,aku tidak percaya semua ini benar
aku perlukan kau dan kau ada..
dan aku tak akan pernah tinggalkan kau,kenapa perlu aku tinggalkan?aku akan jadi bodoh
sebab aku dah jumpa orang yang sangat mengambil berat akan aku
kau perlukan aku..

kau pegang tanganku bila aku kesejukan
bila aku kehilangan arah,kau tunjukkan jalan
kau berikan aku harapan ketika aku di hujung jalan
dan kembalikan kebenaran
kau juga panggil aku 'kawan'..

kau perlukan aku....


~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
aku rasa macam budak tadika tau translate benda ni..
budak tadika mesti jeling2 dekat aku
bodoh jugak kakak ni translate mcm ni
actually aku dengar lagu ni dah lama
aku peminat penyanyi ni dari kecik
tapi bila aku dengar semua lagu diorang semalam aku tercatch lagu ni cambest untuk adam
atau siapa2 la kan yang berjiwa..
so kalau taknak rosakkan mood cintun2,baik korang dengar version bi dari baca translate aku yang fail nih.
lagu carik sendiri..hehe
siapa dapat teka lagu ni,claim hadiah dari aku.
ngehh

meaningfulllllll sgt!

Thursday, September 2, 2010

Ehehe

Posted by Iza Faizah at 12:58 AM 0 comments
feels like want to write in english
eventho broken la kan..
dulu i used to blogging in english but yeah i think both language is okay la
eh..actually this is manglish

hari tu break fasting dengan adam,linie,fizi,aidin
memula nak ambik pendrive dengan fizi
tapi cun2 linie cuti kan so buka sama2
lagipun lepas entri kecur liur tu i was like...craving for mee kari palm cafe so much
bengong kan,buat entri konon nak liurkan orang sudahnya liur2 sendiri
gambar2 ni ambik guna hp je

linie dan aidin
aku dengan linie kalau pegi sini konfirmla mee kari kan
masa diet hari tu dia sorang2 makan,kesian

adam n fizi

unbeatable..lebih2 kan tp betul la,mmg mengalir air mata makan
dulu lagi sedap..rasanyala tp skrg pun masih sedap
bawang goreng aku dirampas adam

oh,saya tamak :p

buka puasa dengan orang2 yang disayangi memang indah
lagi2 dengan makanan macam ni
oh,dah decide..
aku diet pas raya..a week after kot sebab nak tunggu makanan raya habis
so rite now,bulat pun bulatttlaaa

Wednesday, September 1, 2010

Sehari Seranau

Posted by Iza Faizah at 3:32 PM 3 comments
Monday morning tu aku balik ranau
nak jalan pagi sebab mama mau beli bakul2 dekat pekan nabalu
kawan2 dia pesan.
so sampai pekan nabalu aku terjumpa la kawan masa ums.
cerita2 then dia bagi souvenir
penyu..suka la kan
then aku duduk pasang penyu tu di hp sambil tgu mama
comellll

imut2 gitu tapi jangka hayat dia 4 jam sahaja
dah tecabut T_T

sedang tawar menawar
mama aku ni kalo rm30 dia beli,30 la dia jual..apa kah jujur sangat
heheh

beg nak letak buku
kalau aku dah jadi cikgu aku beli la ni..rasanyalah.

antara tujuan balik ranau
birthday kakak caca-kazen aku yang paling baik hati
oh..tu kek SR dr kk pegi ranau.
pastu dalam kereta dia lari2 sikit sebab tu dah buruk ni tp maseh sedapp
semua sedap la kan kalau aku
cheeze choc
kek SR dah naik harga,rm5..so aku assume lagi 3 taun kek dia jadi rm100 each.
hoihh

I Miss You Damn Much (jangan mencarut)

Posted by Iza Faizah at 2:10 AM 2 comments
Cinta hati..kawan2 terbaik dalam hidup
Aku rindu mereka

Budak2 kecik yang lebih matang
Pun rindu habis

5 years suda aku kenal diorang
and will be forever

Orang yang mampu menerima saya seadanya
Terima kasih

Last piece of the puzzle

Walaupun gemuk,aku suka gambar ni

ooohh..aku paling suka gambar ni
photo and me taken by him..ehehe

entri saja2
aku rindu tahap gaban
nak jumpa dia dan pontekians
october please come...faster!

Jiran.

Posted by Iza Faizah at 1:14 AM 0 comments
aku dah cukup sabar dengan jiran aku ni..
hari tu anak2 kucing aku jejak kaki pegi laman diorang pun dah gigil2 pacik sebelah tu marah
siap masukkan dalam box ikan bagi depan rumah aku
bodoh
tau tak box tu sempit ko masukkan 4 ekor dalam tuh
tindih2 diorang dalam.kesian
aku saspek dia buang anak kucing aku 2 ekor
tapi sekor aku dah jumpa balik hari tu 3 km dr rumah
ko kenapa?
diorang tak berak pun
setakat main2 belakang rumah ko nak marah?
ini suda lebih

pastu aku dah bagi kucing2 tu dekat kampung
so ada kucing baru tp tak duduk rumah
sebab mama dia beranak dekat luar
tak boleh pegang langsung
2 ekor tu pun takat main2 sebelah rumah jiran ko pacik,kadang2 je diorang main dekat rumah ko
yang ko bising tu kenapa

tapi pakcik tu silap tegur orang.
dia suruh kurung kucing tu tp cakap dengan kakak aku
matikla kan..
free2 kena marah..

pakcik,kalao bukan kucing kitorang pun tapi kitorang bagi makan salah ke?
ko tak kesian ke tengok muka lapar diorang?
aku tak sanggup ok.
aku bg makan tamtam dan kawan2 pun ada extra satu mangkuk letak luar
makanla kucing2 yang lalu lalang luar rumah ni
aku risau pakcik tu buang anak2 kucing tu..kesian.
aku sakit hati gila2 dengan kau ni pakcik
sungguh aku benci orang jahat dengan kucing.
bodoh tau,keji.
 

Epal Itu Hijau Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea