Wednesday, December 15, 2010

A Journey of a Thousand Miles Begins With a Single Step

Posted by Iza Faizah at 3:36 AM 7 comments
November, 23rd-25th 2010
Marina Court Resort Condominiums, KK
Promenade Hotel, KK

Sounds like date kawin kan..
itu cincin tunang saya dan linie.ehehe

Ok..officially saya suda posting. Guru Sandaran Siswazah Terlatih Gred DC41 dan bakal berbakti di sekolah cina..tak kesahla kan,they are all my dear students. SM Ken Hwa,Keningau.. (tiada elaun hidup susah yang diidam2kan T_T). 6 orang cikgu baru..2 my coursemate,another 3 also from UMS dan 1 from UPSI. Seminggu orentasi together..diorang memang best!

Keluar pukul 11 malam until 2 something pagi time orentasi KK.
Because of u..HARRY POTTER~
i dont know when lagi can spend time together like this with the pontek.

Pie- SMK Silabukan,Lahad Datu
Fizi, Linie, Whaney - SMK Kemabong,Tenom
Jubit- SMK Pinawantai,Kudat
Olly-SMK Datuk Panglima Abdullah,Semporna
Sia- SMK Lubok Antu, Sarawak

Orentasi GSST yang best!

Ini semua cikgu keningau,Tulid,Ken Hwa,Apin2. th purple one is Ling,kosmate n together at Ken Hwa.
ini masa otw pegi keningau..van berenti rehat,ada labi2 besar,bakas,something like buaya,munyit n MEMErang.

Van yang gigih hantar kami pegi Keningau dan Nabawan. (ada aircond tau)

At Pejabat Pelajaran Daerah Keningau.
Masa ni tgu wakil sekolah masing2 ambik. sekali dengan area Nabawan (jeles sebab ada elaun byk).
Funny..a friend yang posting there sempat cakap "ok,jumpa masa sukan nanti". Wah,mcm x pecaya i am a teacher :)

Kawan2 baru dan lama d Ken Hwa.

Great Wall of China ada tau di sekolah ni..jgn main2.

ini quarters yang dibuat sendiri oleh sekolah. this is SM not SMK so tiada quarters.
kami menumpang seminggu di sini masa orentasi.

My new home,mungkin akan tinggal sini dalam jangka masa panjang. Nice place :)

Itu update baru tp cerita lama..saya bizi,i want to enjoy zaman cuti puas2 because i know..buka sekolah nanti,main Cityville pun tak dapat. Oh..saya major Biology,minor Kimia..tapi dugaan dan cabarannya,saya cikgu Ekonomi Rumah Tangga,Pendidikan Sivik dan Sains..oh,juga guru kelas!Betullah, kita merancang dengan cita-cita,Allah merancang dengan cinta. Saya jahit baju pun boleh tetas balik..sangat fail tp diberi peluang belajar lagi,matiklah kan kalau ajar student bab jahit menjahit.

Tahun depan sila maafkan kalau saya tidak berjaya mempunyai banyak masa terluang,Ken Hwa sekolah paling rajin di Keningau!

*Pandang setiap yang berlaku dari sudut positif,jadikan teguran itu sebagai satu cabaran untuk kita terus maju.
*Lebih baik buat daripada sediakan sebab kenapa kita tidak buat.
*Setiap kali kita gagal,itu bermakna kita hampir menang.

Quote from pengetua. v(^_^)
 

Epal Itu Hijau Template by Ipietoon Blogger Template | Gift Idea